100 Tesla S automobila u taksi službi aerodroma Shiphol

Aerodrom Shiphol u Amsterdamu angažovao je tri taksi kompanije sa preko 100 Tesla S automobila za prevoz putnika, kao deo strategije za smanjenje zagađenja životne sredine.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 16.11.2014.

21:19

Default images

Na konkursu za izbor taksi prevoznika koji će putnike prevoziti u električnim automobilima, pobedile su firme Zorgvervoercentrale Nederland, Willemsen-de Koning i Boekhoff & Frissen.

Ove tri kompanije imaju u floti više od 100 Tesla taksija, a mušterije koje žele da se voze u Tesli S, mogu to da naglase prilikom telefonske rezervacije taksi prevoza do aerodroma.

Jedna od firmi navodi da klijenti mogu da naruče Tesla taksi po minimalnoj ceni od 25 evra, koliko košta zakup, a na tu cenu se dodaje standardna taksi tarifa koja se obračunava na osnovu broja pređenih kilometara.

"Tesla taksiji su idealni za poslovne ljude, s obzirom da je klijentima u automobilu dostupan besplatan 4G Wi-Fi. Oni tokom vožnje mogu da čekiraju mejlove ili da obavljaju razgovore preko interneta", kažu u holandskom taksi prevozinku.

Upotreba električnih taksi vozila deo je "zelenog" plana aerodroma Shiphol koji uključuje i uvođenje 35 električnih autobusa za prevoz putnika između terminala, instaliranje LED osvetljenja u terminalima, na auto-parkinzima, kao i na samoj aerodromskoj pisti.



Saznajte više o unapređenoj verziji Tesle S sa pogonom na 4 točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: