Galerija: Renault Twingo III

Renault je predstavio novi Twingo na ulicama nekoliko evropskih metropola uoči početka prodaje ovog modela. Na taj način francuski proizvođač želeo je da pokaže kako se mali gradski automobil uklapa u urbano okruženje.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

08:31

Default images

Renault je u maju zvanično počeo proizvodnju treće generacije modela Twingo u slovenačkom Novom Mestu.

Automobil u septembru stiže u prodajne salone u Evropi, a kompanija ne skriva ambicije da želi da ponovi uspeh prve generacije ovog vozila.
To neće biti nimalo lak zadatak. Konkurencija u segmentu malih gradskih automobila veoma je jaka.

Osim Volkswagena Up!, Opela Adam, FIAT-a Panda tu je i trio Peugeot 108, Citroen C1 i Toyota Aygo, koji je takođe nedavno imao premijeru na evropskom tržištu.
U odnosu na prethodnike, novi Twingo donosi dosta toga novog.

Umesto 3, automobil sada ima 5 vrata, a motor i pogon premešteni su sa prednje na zadnju osovinu.
Twingo III deli platformu sa novim Smartom ForFour, koji će uskoro imati premijeru i koji će se takođe izrađivati u fabrici u Sloveniji.

Renault gotovo da nije promenio dužinu i širinu automobila, ali je pomeranjem točkova na same krajeve vozila povećao međuosovinsko rastojanje za čak 13 cm, i tako uspeo da dobije više prostora za smeštaj putnika. Obaranjem sedišta u kabini je moguće prevoziti i predmete dužine 2,2 m.
Proizvođač je ranije saopštio da će Twingo u početku biti dostupan sa dve benzinske pogonske jedinice. Tu je najpre poznati trocilindrični 0.9 litarski turbo-punjeni TCe motor sa 90 ks (66 kW) i 135 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Osim njega, u ponudi će biti i novi atmosferski 1.0 litarski benzinac, sa oznakom SCe 70. Ovaj motor proizvodi 70 ks (51 kW) i 91 Nm. Oba motora povezana sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Da li mislite da Twingo III može da dostigne slavu prve generacije i kakvi su vaši utisci o ovom automobilu?

Pogledajte galeriju fotografija modela Renault Twingo koje su nastale u Parizu, Londonu, Amsterdamu, Minhenu i Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: