Ukradena Korveta vraća se kući nakon 33 godine

Američka policija pronašla je Korvetu (Chevrolet Corvette) koja je 1981. godine ukradena vlasniku iz Detroita. Prema njihovim rečima, automobil je u pristojnom stanju, a na kilometar satu piše da je prešao svega 47.000 milja.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2014.

12:47

Default images

Sedamdesetjednogodišnji George Talley milsio je da se neko sa njim šali kada su mu iz osiguravajuće kompanije telefonom javili da je pronađena njegova ukradena Korveta C3 iz 1979. Poverovao je tek kada su mu istu vest saopštili iz policije.

Talley, koji je bio zaposlen u General Motorsu, veliki je zaljubljenik u Korvete i dugo mu je trebalo da preboli gubitak automobila koji mu je ukraden u Džeferson aveniji u Detroitu tri decenije ranije. On tvrdi da čak nije ni naplatio novac od osiguranja zbog krađe, tako da vozilo zakonski i dalje pripada njemu.

Ipak, kako kaže, najveća mu je briga kako da Korvetu transportuje iz savezne države Misisipi, do Detroita u kome i dalje živi.

U međuvremenu, priča je dospela do čelnika General Motorsa, koji su se ponudili da pomognu svom bivšem radniku i da automobil besplatno prevezu do njegove kuće.

Neke priče ipak imaju srećan kraj, pa makar i nakon 33 godine čekanja.

Pročitajte vest o Amerikancu koji je pronašao svoj ukradeni automobil posle 42 godine.

Pročitajte kako su carinici u Kaliforniji pronašli Porsche koji je ukraden 23 godine ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: