Mask: Prodavaćemo 10.000 automobila godišnje u Nemačkoj

Optimizam vlasnika kompanije Tesla Motors ne jenjava. Nakon uspeha u Sjedninjenim Državama, Ilon Mask planira da sledeće veliko tržište koje će osvojiti bude Nemačka.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2013.

14:39

Default images

Mask veruje da njegov električni model, Tesla S u Evropi ima još bolju perspektivu, zahavljujući tome što su rastojanja na "starom kontinentu" značajno kraća nego u Americi. To bi u praksi doprinelo većoj popularnosti ovog automobila jer bi potrebe za dopunom baterija tokom putovanja bile manje, objašnjava on.

Za Maska je najinteresantnije tržište Nemačka, s obzirom na njenu veliku ekonomsku snagu i razgranatu putnu mrežu.

"Do marta 2014. pokrićemo polovinu Nemačke stanicama za brzo punjenje baterija, a do kraja 2014. godine i čitavu zemlju".

Paralelno sa tim, Tesla Motors će otvoriti 25 prodajnih mesta širom zemlje, a plan je da do 2015. godišnja prodaja modela Tesla S u Nemačkoj dostigne 10.000 automobila.

Mask je nedavno izjavio da će nemačkim kupcima ponuditi još bržu verziju ovog automobila, kako bi mogli da uživaju u vožnji na autoputevima u toj zemlji na kojima nema ograničenja brzine.

Pročitajte o prodajnim rezultatima modela Tesla S u Norveškoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: