Opel Vivaro za 2014.

Opel je predstavio novu verziju svog lakog komercijalnog vozila Vivaro. Model za 2014. dostupan je sa dva dodatna paketa opreme, uz širok izbor verzija i dva 2.0 litarska CDTI motora.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

10:38

Default images

Sa preko 560.000 primeraka prodatih do danas i više od devet odsto prodaje u svom segmentu u zapadnoj i centralnoj Evropi, Opel Vivaro je centralna figura game lakih komercijalnih vozila nemačkog proizvođača.

Za 2014. godinu Vivaro je na raspolaganju sa posebnim paketom dizajna, Color Edition, koji obuhvata sjajno-crne alu felne, zatamnjena bočna i zadnja stakla, zatamnjene farove i branike u boji karoserije. S obzirom na velike staklene površine, zatamnjeno staklo osim estetske ima i funkciju da smanji efekte direktnog sunčevog zračenja, kako se kabina ne bi prekomerno zagrevala.

Kupci imaju mogućnost i da biraju između pet boja spoljašnjosti: Casablanca White (bela), Star Silver (srebrna), Steel Grey (siva), Midnight Black (crna) i Sage (maslinasta). Paket Color Edition je dustupan za varijante Vivaro Combi, Tour i Life, kao i za panel van. U poređenju sa troškovima pojedinačnog izbora opreme, Opel u ovom paketu nudi uštedu koja dostiže i 40%.

Još jedna nova ponuda opreme za Vivaro jeste paket Comfort Plus, koji je sada na raspolaganju za verzije panel van i Combi. Sa elementima poput klima uređaja, naslona za ruku uz vozačevo sedište, podrške pri parkiranju i senzora za kišu, ovaj paket unapređuje udobnost u kabini. Poput paketa Color Edition, i Comfort Plus osmišljen je da donese uštedu od oko 40% u onosu na pojedinačno naručivanje stavki.

Opel Vivaro dostupan je sa dva međuosovinska rastojanja, dve visine krova i ukupnom dozvoljenom težinom do 2,7 ili 2,9 tona. Izbor karoserija sastoji se od teretnih verzija sa običnom ili duplom putničkom kabinom i Combi varijante, kao što su specijalni Tour i Life modeli namenjeni isključivo za prevoz putnika.

Platforma šasije takođe je dostupna kao baza za specijano prilagođena transportna rešenja, tako da Vivarova ponuda sadrži ukupno 42 varijante. Maksimalan tovarni kapacitet je do 8,4 m3, a korisna nosivost do 1.207 kg.
U Combi može da stane devet putnika, a u Tour verziji više klase nudi se osam sedišta. Sa fleksibilnim sistemom sa 4 šine za sedišta u zadnjem delu, Opel Vivaro Life je u mogućnosti da ponudi do sedam zasebnih mesta za sedenje i klupu koja može da se obori kako bi se napravio ravan ležaj, kao i promenljivu zapreminu dela za prtljag pomeranjem ili uklanjanjem sedišta. Bočna i zadnja vrata se mogu zaključati ili otključati pojedinačno kako bi sprečili nedozvoljen pristup tovaru.

Kada je reč o bezbednosti, vazdušni jastuk za vozača je standard, a Vivaro može opciono biti opremljen sa vazdušnim jastukom za suvozača (standard kod Life i Tour varijanti), i sa bočnim vazdušnim jastukom i krovnom vazdušnom zavesom napred (standard u Life varijanti).

Vivaro sada nudi i nove multimedijalne sisteme (R15 BT, CD 15 BT i CD 35 BT) koji sadrže Bluetooth konekciju, što dozvoljava vozačima korišćenje mobilnog telefona na bezbedan način. MP3 plejer može se priključiti preko standardne AUX ili USB utičnice na sve multimedijalne sisteme, a dva od tri dostupna uređaja imaju komande na volanu.

Navigacioni sistem zasnovan na Tom Tom SD kartici takođe je dostupan kao opcija uz ovaj uređaj.

Sve Vivaro varijante pokreće 2.0 CDTI Euro 5 dizel motor niske emisije. U ponudi su verzije sa 66kW/90 ks i 84 kW/114ks, i oba su dostupna sa ecoFLEX tehnologijom. U kombinaciji sa automatskim šestostepenim Easytronic menjačem kombinovana potrošnja goriva je 6,8 l/100km uz 178 g/km emisije CO2 za motor sa 114 ks.

Pročitajte o novom Opelovom 1.0 litarskom trocilindričnom motoru.

Pročitajte o kabrioletu Opel Cascada 1.6 SIDI Turbo sa 200 ks.

Pročitajte o novoj verziji modela Insignia OPC sa 400 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: