Automobili

Sreda, 14.08.2013.

15:25

Škoda Yeti za 2014.

Škoda je predstavila osveženi Yeti koji će biti izložen na predstojećem frankfurtskom salonu automobila.

Izvor: B92

Default images

Uniformizacija game češke automobilske marke nastavljena je sa modelom Yeti. Četiri godine nakon lansiranja, Škoda će kupcima ponuditi redizajniranu verziju ovog crossovera.

Od aktuelne verzije Yeti za 2014. najviše se razlikuje po promenama na prednjem delu vozila. Maska hladnjaka i amblem u skladu su sa najnovijiom generacijom Škodinih automobila, poput modela Rapid i Octavia III.

Sve što je bilo zaobljeno, sada je dobilo ugaone forme, poput novih bi-ksenonskih farova i dnevnih LED svetala, a u skladu sa ovim trendom restilizovan je i prednji branik.
Na zadnjem delu automobila preoblikovan je donji deo vrata prtljažnika, koja sada stilski podesećaju na već pomenute nove Škodine modele, a promenjena je i grafika stop svetala i oblik branika.

Prve fotografije pokazuju da Škoda planira da kupcima ponudi dve stilski različite verzije - model koji je svojim izgledom i zaštitnim dodacima više prilagođen za vožnju van asfalta, na fotografiji prikazan u zelenoj boji, i varijantu namenjenu pre svega urbanom okruženju, ofarbanu u belu boju.

Odstojanje od zemlje isto je kod obe verzije i iznosi 180 mm.
Škoda Yeti za 2014. raspolaže prtljažnikom od 405 l, dok se obaranjem sedišta njegova zapremina može povećati na maksimalnih 1.760 l. Pored toga, prtljažni prostor sada je podeljen na dva dela horizontalnom prekrivkom, a gepek je osvetljen LED sijalicom.

U Škodi kažu da je Yeti za 2014. prvi koji će kao opciju u ponudi imati zadnju kameru, kao asistenciju prlikom parkiranja i vožnje u rikverc.
Kupcima će biti dostupna tri benzinska i četiri dizel motora čija će se snaga kretati u rasponu od 105 ks (77 kW) u 1.2 TSI verziji, do 170 ks (125 kW) u modelu sa 2.0 litarskim TDI dizelašem. U zavisnosti od izbora motora, pored prednjeg u ponudi će biti i 4x4 pogon.

Snaga će se prenositi na točkove pomoću šestostepenog manuelnog menjača ili šestobrzinske, odnosno sedmobrzinske automatske DGS transmisije.
Najštedljiviji je GreenLine model, opremljen 1.6 litarskim TDI motorom sa 105 ks (77 kW) i pogonom na prednje točkove. U kombinaciji sa manuelnim menjačem ovaj Yeti ima prosečnu potrošnju od 4,6 l/100 km i CO2 emisiju od 119 g/km.

Vozili smo: Škoda Yeti 1.8 TSI 4x4 Ambition.

Vozili smo: Škoda Rapid 1.2 MPI Ambition.

Vozili smo: Škoda Octavia III.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: