Lamborghiniju se ne rastaje od Gallarda

Ljubitelji italijanske automobilske marke već su počeli da se pitaju - koja verzija modela Gallardo će zaista biti poslednja, s obzirom da Lamborghini ne prestaje da na tržište izbacuje specijalna izdanja svog najprodavanije modela svih vremena.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

12:28

Default images

Da je teško odreći se zlatne koke znaju i u Lamborghiniju. Iako je još krajem 2012. godine najavio "poslednji Gallardo" i čak pokrenuo istoimenu veb strancu, italijanski proizvođač još uvek ne predstavlja njegovog naslednika.

U međuvremenu, na tržištu, na kome očito i dalje vlada veliko interesovanje za modelom koji je do sada prodat u preko 13.000 primeraka, nude se posebne verzije ovog automobila. Najnoviji je model sa oznakom LP 570-4 Squadra Corse.
Osmišljen da vlasniku pruži "osećaj vožnje trkačkog automobila", ovaj Gallardo dobio je ime po Lamborghinijevom sportskom odeljenju, a zasnovan je na modelu Gallardo Super Trofeo.

Kao rezultat, ugrađene su komponenete od ugljeničnih vlakana, poklopac motora zahvaljujući kome se pogonskoj jedinici lakše pristupa i veliko, istureno krilo zadnjeg stabilizatora.

Spoljašnjost je stilski oplemenjena crnim detaljima u visokom sjaju i šarama u bojama italijanske zastave.
Unutrašnjost kabine obložena je pre svega Alcantarom i elementima od ugljeničnih vlalana. Pedale su od aluminijuma, a umesto standardnih sportskih, ugrađena su trkačka sedišta. Da sedi u specijalnom modelu, vozaču će pažnju skretati Squadra Corse oznaka na kontrolnoj tabli.

Kao i Gallardo Super Trofeo, i Squadra Corse je pogonjen V10 motorom koji proizvodi 570 ks (419 kW), a poput trkačkog automobila i ova "ulična" verzija koristi elektronski kontrolisan šestostepeni automatski menjač, dok se snaga prenosi na sve točkove.

Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,4s, a do 200 km/h stiže se za 10, 4. Maksimalna brzina iznosi 320 km/h.

Gallardo LP 570-4 Squadra Corse imaće premijeru na auto-salonu u Frnkfurtu, u septembru 2013.

Da li smatrate da je vreme da Gallardo posle deset godina ode u penziju?

Kraj za Lamborghini Gallardo.

Pročitajte o Lamborghiniju Veneno.

Pročitajte o Lamborghiniju Egoista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: