Automobili

Utorak, 23.07.2013.

14:02

Bentley SUV donosi Britaniji 1.000 novih radnih mesta

Nakon više od godinu dana premišljana, Bentley je i definitvno potvrdio da će kupcima ponuditi SUV model. Predviđeno je da se automobil pojavi u prodaji 2016 godine, a interesantno je da se u saopštenju ne spominje SUV koncept koji je kompanija predstavila 2012.

Izvor: B92

Default images

Bentley je od marta 2012. godine, kada je na auto-salonu u Ženevi predstavio koncept EXP 9F, ispipavao teren i osluškivao šta njegovi stalni klijenti misle o mogućem SUV modelu. Najzad, doneta je konačna odluka da se krene u serijsku proizvodnju.

Iako se prethodno govorilo da će se SUV delimično izrađivati u Volkswagenovom pogonu u Bratislavi, sada je izvesno da će ovo vozilo silaziti sa proizvodnih traka Bentley-jeve fabrike u gradu Kru, u Engleskoj.

Kompanija je saopštila da će u ovaj pogon investirati dodatnih 800 miliona funti (oko 930 miliona evra). Novac će osim za razvoj i proizvodnju SUV modela biti upotrebljen za još neke buduće automobile ovog proizvođača.

Bentley SUV biće četvrti model u gami ove kompanije, a zahvaljujući njemu biće zaposleno više od 1.000 novih radnika u Velikoj Britaniji.
Bently EXP 9F Concept
Iako u saopštenju nije bilo reči o konceptu EXP 9F, za koji se ranije pretpostavljalo da predstavlja osnovu za novi model, Bentley je naveo da će se automobil "stilski razlikovati od bilo kog drugog SUV vozila koje se danas kreće putevima" i da će izgledom ostati veran prepoznatljivom dizajnu ove kompanije.

"Biće to najluksuzniji i najsnažniji SUV na tržištu", zaključuju u britanskom proizvođaču.

S obzirom da prethodni koncept nije ostavio najbolji utisak kada je reč o dizajnu, očekujemo da će Bentley u razvoju serijskog modela ispraviti postojeće estetske nedostatke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: