Da li će ovako izgledati nova Putinova limuzina?

Na konkursu za dizajn nove službene limuzine ruskog predsednika, koji su organizovali proizvođač automobila Marussia Motors i sajt Cardesign.ru, pobedili su Jaroslav Jakovljev i Bernard Vil.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.07.2013.

09:35

Default images

Rešenje ova dva autora proglašeno je za najbolje u konkurenciji više od 120 pristiglih radova.

Za razliku od klasičnih predsedničkih limuzina, kod kojih putnička kabina zauzima najveći deo automobila, dvojica dizajnera osmislili su elegantan koncept sa veoma dugačkom haubom i nešto kraćim zadnjim delom.
Njihovo rešenje predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, a posebno je interesantan dizajn zadnjeg dela limuzine, na kojem se ističu stop svetla i veliki, centralno postavljeni otvori izduvnih cevi.

Deo kabine koji je predviđen za smeštaj ruskog predsednika odvojen je ima mesta za 2+2 putnika.
Nije poznato da li je Putin već video pobedničko rešenje, ali je evidentno da ono izgleda neuporedivo lepše od varijante koju je svojevremeno ponudio ruski proizvođač ZiL, a koja se predsedniku nije dopala.

Podsećamo, ruski predsednik izrazio je ranije želju da se umesto u Merdesesovoj limuzini ubuduće vozi u sličnom automobilu domaće proizvodnje, ali dosadašnja rešenja koja su nuđena nisu ispunili njegova očekivanja. To je i bio glavni razlog zašto je organizovan konkurs za dizajn predsedničke limuzine.
Kako vam se dopada pobedničko rešenje?

Više kompjuterskih rendera ove limuzine možete pogledati u našoj Galeriji.

Pogledajte kako izgleda limuzina koju je napravio ZiL, a koja se nije dopala ruskom predsedniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: