Infiniti EV odložen za 2020.godinu

Predsednik kompanije Infiniti Johan de Nišen je navodno odlučio da odloži proizvodnju električnog vozila, kako bi zadržao fokus na klasičnim modelima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.06.2013.

14:41

Default images

De Nišen je za "Automotive News" rekao da će "Infiniti EV postati stvarnost, ali da je sve pitanje tajminga".

"Imamo čitav niz prioriteta, želimo da napravimo značajne investicije i bitno nam je da proširimo proizvodnju brzo", rekao je on.
To se uklapa u najave da je Infiniti isplanirao godišnju prodaju od 500.000 komada za 2017. godinu, što znači da će kompanija više pažnje voditi o modelima za širu publiku, nego na ekscentričnija vozila.

I dok je EV na čekanju, možda čak do 2020. godine, na novoj perjanici kompanije se uveliko radi i čeka se njeno predstavljanje.
"To će više biti nešto nalik modelu Porsche Panamera nego seriji 7 BMW-a. Tako bismo mogli da koristimo istu platformu za izradu kompaktnijeg kupea", rekao je prvi čovek Infinitija.

Podsetimo, EV je trebalo da stigne iz Infinitija 2014. godine, uz "izvrsno ubrzanje", 136 KS, ali i skromnih 161km dometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: