Automobili

Sreda, 03.04.2013.

15:30

Škoda Superb za 2014.

Škoda je objavila fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela Superb i Superb Combi.

Izvor: B92

Default images

Kao što se i očekivalo, češki proizvođač osvežio je drugu generaciju svog najvećeg modela, posle 4 godine od njegovog izlaska na tržište.

Škoda u poslednjih godinu dana dosledno primenjuje strategiju uniformizacije svojih automobila. Sihronizacija stilskih rešenja uspostavljena na novim modelima Citigo i Rapid, nastavljena je i na novoj Oktaviji, a u januaru 2013. novi logotip dobili su i modeli koji još uvek nisu redizajnirani, Fabia i Roomster.

Red je došao i na limuzinu Superb i karavan verziju, model Superb Combi.
Prednji deo ovih automobila restilizovan je u maniru Škodinih najnovijih modela. Izmenjeni su maska hladnjaka, branik, završetak poklopca motora, a svetlosne grupe su osim drugačijeg oblika dobile i bi-ksenon farove i dnevna LED svetla.

I zadnji deo Superba modernizovan je tako što su redizajnirani poklopac prtljažnika, branik i stop svetla, koja sada takođe imaju grafiku u LED tehnologiji.
Sličan recept primenjen je i na preoblikovanje zadnjeg dela karavan verzije, a kupcima su kod oba modela dostupne i dve nove boje karoserije, Metal grey i Moon white.

Osvežena je i unutrašnjost automobila, tako da je na raspolaganju 9 različitih varijanti enterijera, a ponuda uključuju i izbor između trokrakog i četvorokrakog upravljača, dok je kao opcija dostupan i kožni paket u kombinaciji braon boje i boje slonove kosti.
Izbor motora prenesen je iz aktuelnog Superba, ali je kod nekih pogonskih jedinica poboljšana ekonomičnost u potrošnji goriva i do 19 odsto.

Kao primer, Škoda navodi 1.6 litarski TDI Greenline, koji prema fabričkim podacima sada prosečno troši svega 4,2 l/100 km.
Očekuje se da će najtraženiji biti modeli sa 2.0 litarskim TDI motorom, koji se po prvi put nudi i u kombinaciji sa ručnim menjačem za verziju sa pogonom na sva četiri točka.

Pročitajte o novoj generaciji modela Škoda Octavia.

Škoda prodala gotovo milion vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: