Automobili

Petak, 08.02.2013.

12:04

VW Golf R Cabriolet

Volkswagen je objavio tehničke detalje i fotografije kabriolet verzije Golfa R šeste generaciji. Kako kažu u toj kompaniji, reč je o najbržem Golfu sa otvorenim krovom u istoriji ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Iako je Golf 7 u prodaji od novembra 2012, Volkswagen još uvek nije završio sa promocijom modela koji pripadaju prethodnoj generaciji.

Nemački proizvođač najavio je ovaj model u leto 2011, kada je predstavio njegovu konceptnu verziju. Godinu i po kasnije stiže i serijska varijanta kao prvi "R" model sa otvorenim krovom.
Na spoljašnjosti automobila prepoznaju se obeležja koja su karakteristična i za standardni Golf R. Tu su posebno dizajnirani branici, dnevna LED svetla, bi-ksenonski farovi.

Oslanjanje automobila niže je za 25 mm, a u standardnu opremu spadaju i specijalno dizajnirane 18 inčne alu felne, dok 19-ice dolaze kao opcija.
Pored ostalog, automobil se isporučuje sa četiri zasebna kožna sportska sedišta, upravljačem koji je ravan na donjem delu obruča i aluminijumskim papučicama nožnih komandi.

Platneni pokretni krov podiže se u roku od 11, a spušta za 9,5 sekundi. Obe operacije moguće je izvoditi pri brzinama do 29 km/h.
Kao što se i očekivalo, ispod haube se nalazi poznati 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-punjeni agregat iz hečbek verzije Golfa R. Razlika je u tome što je snaga kod ovog motora smanjena za 5 ks, tako da je on u stanju da proizvede 265 ks.

Pogonska jedinica povezana je sa šestobrzinskim DSG automatskim menjačem. Maksimalna brzina automobila elektronski je ograničena na 250 km/h, a za ubrazanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je 6,4 s.
Volkswagen je saopštio da će prodaja Golfa R Cabriolet u Evropi početi u proleće 2013, a cena u Nemačkoj kretaće se od 43.325 evra.

Pogledajte promotivni video za Golf R Cabriolet.

Pročitajte više o Volkswagenu Golf sedme generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: