Novi Golf GTI sa 264 ks

Volkswagen će na auto-salonu u Parizu, u septembru 2012. godine, predstaviti sedmu generaciju modela Golf. U međuvremenu, nemački proizvođač paralelno obavlja testove i na sportskoj GTI verzija, a prototip ovog automobila nedavno je snimljen na stazi Nirburgring.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

08:51

Default images

Golf GTI će poput standardnog modela takođe biti baziran na novoj Volkswagenovoj MQB platformi, koja je prvi put upotrebljena na trećoj generaciji Audiju A3.

Prema ranijim najavama iz Volkswagena, GTI verzija bi trebalo da ima lakšu karoseriju od standardnog Golfa zahvaljujući alumunijumu koji će biti korišćen u izradi krova i poda automobila.

Ipak, najvažniji detalj za ljubitelje Golfa GTI odnosi se na njegov pogonski agregat. Kako saznaje britanski Autocar, novu generaciju pokretaće 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac od 264 ks, što je čak za 54 ks više nego što razvija aktuelna verzija ovog modela.

Kako izgleda, ali pre svega kako zvuči, prototip novog Golfa GTI možete pogledati na sledećem video snimku sa staze Nirburgring:



Najnovija generacija Golfa GTI, prema očekivanjima, pojaviće se u prodaji tokom 2013. godine.

Pročitajte o aktuelnom Golfu GTI u kabriolet verziji.

Pročitajte o novoj Volkswagenovoj MQB platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: