Stiže novi Audi A8

Kamuflirani prototip novog Audija A8 uhvaćen je na Nurburgringu, a kada se pojavi na tržištu krajem 2010. godine, biće dostupan i sa novim dvolitarskim dizelašem snage 200 KS.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2009.

16:00

Default images

Na kultnoj stazi Nordschleife, Audijevi test vozači testiraju prve prototipove najveće limuzine u ponudi, koja će zvanično biti predstavljena u januaru sledeće godine na Detroit Auto Showu.

Bogata ponuda, će i dalje sadržati najsnažniji W12, čija je zapremina povećana sa 6.1 na 6.5 litara - raspolagaće sa 500 KS, što je čak 50 KS više od starog koji odlazi na zasluženi odmor.
Poznati V8 opremljen je kompresorom, i time mu je snaga povećana na 400 KS, a sa „cylinder management” sistemom moći
će da isključi četiri cilindra, što će doprineti značajnoj uštedi goriva.

U istom cilju, Audijivi inženjeri vredno rade na razvoju potpuno novog 2-litarskog dizelaša sa bi-turbo tehnologijom, koji će razvijati više od 200 KS.

On se radi kao odgovor štedljivom Mercedesovom BlueEfficiency motoru koji se nalazi u S-klasi.

Izvor: Autoklub.hr
Priredio: Bane Vuković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: