Lamborghini Urus stiže 2016?

Krosover koncept italijanskog proizvođača super-sportskih automobila predstavljen je na Sajmu automobilau Pekingu. Svojom pojavom tada je izazvao burne reakcije, ali izgleda da uzbuđenje tu ne prestaje jer će koncept postati serijski model.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2012.

11:18

Default images

Prema informacijama do kojih je došao magazin Autocar, prvi Lamborghinijev krosover trebalo bi da se u proizvodnji nađe 2016. godine.

U Lamborghiniju planiraju da godišnje proizvedu 3000 primeraka novog modela, što će automatski utrostručiti prisustvo kompanije na tržištu.
Očekivana početna cena za Urusa trebalo bi da bude oko 170.000 evra što će ga učiniti jednom od najpristupačnijih modela u ponudi fabrike.

Uz vozne karakteristike koje zahtevaju daleko manje kompromisa od ostalih Lamborghinijevih modela, možemo očekivati pravu pomamu među kupcima u ciljnoj grupi za višenamenskim Lamborghinijem.
Lamborghini Urus će biti napravljen na platformi koja je poslužila i za modele Audi Q7 i Porsche Cayenne. Na istoj platformi biće napravljen i Bentlijev SUV EXP 9.
Do sada smo došli samo do grubih detalja o motoru. Pod haubom bi trebalo da se nađe V8 motor zapremine 4.2l koji bi trebalo da razvija 600Ks.

Šta mislite, da li će vlasnici kompanije u budućnosti tražiti od Lamborghinija da ugrađuje i TDI motore zbog profita?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: