Prvi crossover iz Renaulta

Francuska marka Renault dala je svoj udeo u rastućem segmentu automobila pogodnih za beg iz svakodnevne rutine predstavljajući svoj prvi 4x4 crossover model nazvan Koleos.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

10:00

Default images

Kao što i dolikuje jednom predstavniku te klase, Renaultov model izuzetno je funkcionalan i upotrebljiv, kako na asfaltnim putevima, tako i van njih.

Koleos je udoban, komforan, lak za vožnju, i odlikuje se značajnim off-road mogućnostima.
Koleos ima All Mode 4WD integralni pogon (u normalnim uslovima vožnje pogon je na prednjim točkovima, a u slučaju potrebe 50% snage prebacuje se i na zadnju osovinu), McPherson vešanje napred, Multilink pozadi (već viđeno na modelu X-Trail), dok mu rastojanje od tla iznosi 206 mm.

Za manje zahtevne kupce, kompanija Renault model Koleos nudiće i bez 4x4 pogona, odnosno u 2WD varijanti.
S obzirom da je u pitanju Renault, ono što je interesantno su naravno motori. Poslednja generacija 2,0 litarskog dCi agregata dostupna je u dve izlazne snage, sa 150 i 175 KS.

Radi se o Euro 4 jedinicama, koje su svoje mesto našle i u Meganeu, Nissanu Qashqaiu i novom X-Trailu.

Drugi agregat je 2,5 litarski benzinac (Nissan TR25) sa 170 KS.

Koleos je dizajnirao Renault, ali razvijen je od strane Nissana. Kao što se da i pretpostaviti, debitovaće na Auto salonu u Ženevi, u martu 2008. godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: