PSA nastavlja da dominira sa malim motorima

Četvrtu godinu zaredom PSA trocilindrični turbobenzinac Pure Tech 110 S&S i 130 S&S dobio je nagradu "International Engine of the Year Awards" za motor godine u kategoriji agregata zapremine 1-1,4 litara.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

14:10

PSA nastavlja da dominira sa malim motorima

Najnovija generacija motora PureTech je još efikasnija i štedljivija:

* u proseku 4% nižu potrošnju goriva od prethodne generacije;

* poboljšano reagovanje zahvaljujući optimizaciji turbokompresora (20% brže povećanje obrtnog momenta od 1.500 okr/min);

* 75% smanjenje emisija čvrstih čestica zahvaljujući filteru čvrstih čestica benzinskog goriva (GPF2) koji odgovara faktoru usklađenosti RDE3 1,5, koji će prema evropskom zakonodavstvu stupiti na snagu 2020, dakle tri godine unapred;

* kompaktniju strukturu motora koja odgovara novoj konstrukcijskoj osnovi (CMP4) za gradska vozila, limuzine sa petoro vrata sa srednjim nivoom opreme i kompaktnim SUV.

Nova generacija motora je lansirana 2017. s novim Peugeotom 308, a trenutno se uvodi u ostale nove modele PSA grupacije, njih oko sto verzija u više od 70 država.

Svi motori odgovaraju evropskom standardu Euro 6 i kineskom standardu China 6b.

Trocilindrični PureTech motor se proizvodi u dva fransuska pogona, gde je udvostručena proizvodnja tokom 2018, dok se za narednu godinu planira proizvodnja u Poljskoj, a od 2020. i u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: