Neće biti naslednika Honde S2000, kupci žele samo SUV

Prošlo je devet godina otkako je ugašen Hondin model S2000, a uprkos spekulacijama da će ovaj roudster dobit naslednika, japanski proizvođač za sada ga nema u planovima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

11:37

Neće biti naslednika Honde S2000, kupci žele samo SUV

Prema rečima jednog od viših zvaničnika Honde u Severnoj Americi, Hajatoa Morija, naslednik S2000 ostaće samo pusta želja fanova ovog automobila širom sveta.

U razgovoru za AutoGuide, Mori je otkrio razlog zašto Honda ne razmatra neki novi S2000.

On je rekao da su se kupci u tolikom broju preorijentisali na SUV/krosover vozila, da ogromna većina njih ne bi dala novac za “tako nepraktičan automobil” kao što je Honda S2000.
Veoma je teško da jedan roudster opstane na današnjem automobilskom tržištu, jer zbog skromne prodaje ne može da vrati novac koji je uložen u njegov razvoj i proizvodnju, smatra Mori.

On kaže da zbog toga i Nissan okleva oko naslednika aktuelnog 370Z Roadster.

Uprkos sličnim poteškoćama, neke kompanije istrajavaju na roudsterima, poput Mazde MX-5, Porschea 718 Boxster ili Alfa Romea 4C Spider, dok BMW priprema novu generaciju Z4.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: