Žene smeju da voze, raduju se i proizvođači automobila

Odluka vlasti u Saudijskoj Arabiji da dozvoli ženama da upravljaju vozilima obradovala je i auto-kompanije, koje u milionima potencijalnih novih vozača vide moguće nove kupce.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.10.2017.

10:44

Žene smeju da voze, raduju se i proizvođači automobila
Screenshot YouTube

Krajem septembra Saudijska Arabija ukinula je zabranu vožnje automobila ženama u toj zemlji, a ova odluka vlasti, koja zvanično stupa na snagu u junu 2018. godine, saopštena je istovremeno na državnoj televiziji te zemlje i na konferenciji za štampu održanoj u Vašingtonu.

Veliki svetski proizvođači automobila shvatili su da će na taj način proširiti svoju bazu kupaca u regionu Bliskog istoka i požurili su da raširenih ruku dočekaju potencijalne nove mušterije.

Najbrži su bili Nissan, Ford i Volkswagen, koji su na društvenim mrežama, svako na svoj način, poželeli dobrodošlicu u svet automobila ženama iz Sudijske Arabije: . . Ovakav marketinški potez ima smisla ako se zna da Saudijska Arabija zauzima visoko 21. mesto po veličini na listi 198 svetskih automobilskih tržišta i predstavlja najvećeg uvoznika automobila u regionu.

Sada kada je ukunita zabrana vožnje ženama, proizvođači automobila računaju na potencijalnih 9 miliona novih vozača u narednih nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: