Povlače auto od 275.000 $ zbog olabavljenih šrafova

Da ni najskuplji modeli automobila nisu uvek savršeni, pokazuje primer kompanije Bentley koja je objavila opoziv superluksuznog SUV vozila Bentayga u SAD.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

09:10

Povlače auto od 275.000 $ zbog olabavljenih šrafova

Bentley je saopštio da će sa tržišta Sjedinjenih Država na vanredni servis povući 88 primeraka novog modela Bentayga, pošto je otkrio da sedišta i komandna tabla mogu vremenom da se olabave zbog nedovoljno pričvršćenih šrafova.

Kompanija navodi da su tokom rutinske kontrole utvrdili da prilikom montiranja ovih elemenata zavrtnji kojima su sedišta i instrument panel spojeni sa karoserijom vozila nisu zategnuti potrebnom silom. Usled ove pogreške, pomenuti elementi mogu se vremenom olabaviti i početi da stvaraju neprijatan zvečeći zvuk u vožnji.

U najgorem slučaju, nedovoljno pričvršćeni delovi mogu da uvećaju opasnost od povrede putnika, u slučaju eventualnog sudara, saopštio je Bentley. Kako kažu u toj kompaniji, provera na servisu biće jednostavna - tehničari će pomoću mernog uređaja proveriti da li je svaki od spornih šrafova zategnut dovoljnom silom i po potrebi ga dotegnuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: