Dim iz kontakt brave kriv za opoziv 2 miliona Suzukija

Suzuki je saopštio da "povlači" 2 miliona automobila širom sveta zato što se na nekoliko desetina vozila ovog proizvođača pojavio dim iz kontakt brave.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

09:16

Default images
Suzuki WagonR

Japanska kompanija već je krajem marta najavila da će zbog istog problema pozvati na kontrolu i vanredni servis vlasnike 168.000 automobila kako bi se ovaj nedostatak otklonio a sada je tom broju pridodato još 1.873.000 vozila.

Tada je saopšteno da je u Japanu prijavljena pojava dima ili čak plamena na 30 automobila, od čega je 18 vozila u vlasništvu policije.

Opozivom su obuhvaćeni Suzukijevi modeli Alto, WagonR i Swift, kao i Chevrolet Cruze koji Suzuki proizvodi za General Motors, te modeli AZ-Wagon i Carol koji se prodaju pod značkom Mazde.

Reč je o vozilima koja su proizvedena u periodu od 1998. do 2009. godine. Do trenutka kada je objavljena vest o pozivu na vanredni servis, Suzuki je prijavio ukupno 67 slučajeva pojave dima iz kontakt brave.

Većina automobila obuhvaćena opozivom prodata je u Japanu, dok će sa ostalih tržišta među kojima su Evropa i Australija biti povučeno 133.700 automobila, saopštio je portparol kompanije.

Nije zabeležen ni jedan slučaj da se dim pojavio u nekom od vozila izvan Japana, a zbog ovog problema do sada niko nije povređen, kažu u Suzukiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: