50 premijera na Sajmu automobila u Beogradu

U petak 20. marta počinje 52. međunarodni salon automobila, najstarija i najprestižnija regionalna izložba automobilske industrije. Na ovogodišnjem sajmu, koji traje do nedelje 29. marta, posetioci će moći da vide 50-ak premijera. Osim automobila, u okviru smotre Motopassion, biće predstavljena i aktuelna produkcija motocikala i skutera.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

08:45

Default images

Međunarodni salon automobila održava se svake neparne godine, naizmenično sa manifestacijom "BG Car Show", a od 2015. i nadalje obuhvatiće sve vidove drumskog prevoza.

Tako će posle desetogodišnjeg programskog razdvajanja sajmova putničkih i privrednih vozila, 52. salon ponovo objediniti automobile i komercijalna vozila.

Čak i u vreme ekonomske krize, kada se u Srbiji godišnje proda tek oko 20 hiljada novih vozila, sajam automobila i dalje privlači zaljubljenike u četvorotočkaše s obzirom da je to jedinstvena prilika da se na jednom mestu vide noviteti iz savremene auto-industrije.
Škoda Superb
Na ovogodišnjem salonu predstaviće se 400 izlagača - proizvođača, uvoznika, distributera automobilskih i motociklističkih brendova i prateće opreme.

Na 35.000 kvadratnih metara u halama 1, 2, 3, 4 i 5 Beogradskog sajma izlažu kompanije iz 26 zemalja sveta.

Za posetioce će svakako biti najinteresantniji modeli koji su se pojavili između dva salona, pre svega automobili koji su svetske premijere imali na nedavno završenom sajmu u Ženevi, kao što su nova Škoda Superb, Honda HR-V, Renault Kadjar.
Jaguar F-Type Coupe
Osim najsvežijih noviteta, pubika će na Beogradskom sajmu moći da pogleda i brojne modele koji se prvi put pojavljuju na ovoj smotri.

Na sajmu će biti izložena super-luksuzna limuzina, Mercedes Maybach S klasa, dok će se ljubitelji sportskih automobila diviti modelima Alfa Romeo 4C, Audi TT Coupe, Jaguar F-Type Coupe, Mercedes AMG GT, Mercedes S 63 AMG Coupe, Juke Nismo RS, VW Golf R...
Mazda2
BMW između ostalog predstavlja redizajniranu Seriju 1, MINI će prikazati hečbek sa 5 vrata, Citroen izlaže novi C1, kao i C4 Cactus, Hyundai drugu generaciju modela i20, a Mazda je na sajam došla sa novom "dvojkom" i restilizovanim modelima 6 i CX-5, koji zaokružuju aktuelnu gamu Skyactiv vozila sa Kodo dizajnom.

Opelovim štandom dominiraju nova Corsa i "kros-lajfstajl" model Adam Rocks, Ford predstavlja novi Mondeo, a Volkswagen izlaže najnoviju generaciju Passata.
Toyota Aygo
Peugeot iz ponude izdvaja novi 108 i 308 GT, Škoda predstavlja Fabiju treće generacije, Renault prikazuje novi Espace.

Toyota je glavni deo štanda posvetila drugoj generaciji malog gradskog automobila - Aygo, Smart predstavlja potpuno novu gamu modela ForTwo i ForFour, Kia izlaže električni Soul.
FIAT 500X
Ljubitelji krosover i SUV vozila imaće priliku da razgledaju brojne novitete iz ovih automobilskih segmenata.

Pored dvojca FIAT 500X i Jeep Renegade, tu je i najnoviji Cherokee, zatim potpuno novi model - Land Rover Discovery Sport, Renault Kadjar, Subaru Forester 2.0 Diesel CVT, Suzuki Vitara..

Na 9. međunarodnom sajmu motocikala - Motopassion, osim bogate ponude motocikala i opreme za vozače, posetioci će moći da prisustvuju domaćim premijerama velikog broja novih modela dvotočkaša.
Glavna nagrada u igri za posetioce: Kia Pro_cee'd
I ove godine za posetioce su pripremljene nagradne igre i takmičenja, a glavne nagrade za najsrećnije i najuspešnije biće dva automobila.

U saradnji sa svojim partnerima i sponzorima, kompanijama DDOR Novi Sad i SAT medija grupom, organizator je obezbedio nagrade za publiku, od kojih je najinteresantnija i najvrednija Kia Pro_cee'd. Drugi automobil koji će biti dodeljen srećnom dobitniku tokom ovogodišnjeg sajma je Mazda3, a nagradnu igru organizuje Auto Bild.

Posetioci će u subotu i nedelju, 21. i 22. marta, kao i u subotu 28. marta, imati priliku da uživaju u motociklsitičkim akrobacijama na parkingu između hala 2 i 3.

U petak 27. marta biće održano finale tradicionalnog izbora za Miss sajma automobila i motocikala, a u subotu 28. marta takođe tradicionalna Međunarodna smotra i parada oldtajmera "Memorijal princa Tomislava Karađorđevića".
U četvrtak 26. marta biće održan takozvani "porodični dan" kada će po ceni od 500 dinara na sajam moći da uđu roditelji zajedno sa decom do 16 godina starosti.

Kapije Beogradskog sajma otvorene su svakog dana od 10.00 do 20.00 sati, cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara, dok ulaznice za grupe đaka i studenata koštaju 150 dinara.

Cena parkinga po satu je 100 dinara, a oni koji na sajmu ogladne mogu da utole glad na nekom od štandova sa brzom hranom. Pljeskavice i kobasice u lepinji koštaju od 250, a vešalica i pileće meso sa roštilja 400 dinara.

Dešavanja sa ovogodišnjeg salona možete pratiti na našem sajtu, u posebnoj rubrici - Sajam u Beogradu.

Pogledajte galeriju fotografija sa Sajma u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: