Teslina prvoaprilska šala je san svih parking neplatiša

U žurbi ste i parkirali ste svoj automobil na nedozvoljenom mestu? Platili ste parking u prvoj zoni, ali jedan sat nije vam dovoljan da obavite sve što ste planirali? Tesla Motors ima rešenje za ove i slične probleme.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

08:33

Default images

Kao i svake godine, proizvođači automobila iskoristili su 1. april da se našale sa ljubiteljima četvorotočkaša.

Tako je Tesla Motors, u svom stilu, predstavio specijalni autonomni mod na Modelu S koji će vlasnicima automobila omogućiti da izbegnu plaćanje parking kazni.

Dovoljno je da vozač aktivira ovaj mod pre nego što napusti vozilo, a automobil će se sam pobrinuti da ne budete kažnjeni zbog nedozvoljenog parkiranja.
Kako? Lako, preduzeće određene odbrambene mere da bi sprečio postavljanje obaveštenja o kazni na vetrobransko staklo, a zatim će se auto sam isparkirati i pobeći pre nego što službenik parking servisa shvati šta se dešava.

Pogledajte demonstraciju ovog Teslinog "izuma" koji bi bez sumnje obradovao sve one koji su bar jednom zatekli kaznu ispod brisača šoferšajbne:



Iako je u pitanju prvoaprilska šala, ideja da bi u budućnosti automobil po potrebi mogao samostalno da se premesti sa jednog parking mesta na drugo uopšte ne zvuči nerealno.

Mnogi proizvođači, ukjlučujući i Teslu, već razvijaju sisteme za autonomnu vožnju i automatsko parkiranje bez vozača.

Ipak ne treba se radovati prerano, jer vlasti svakako neće dozvoliti mogućnost da se neko ko prekrši zakon izvuče bez kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: