Sreda, 01.09.2010.

09:54

Beograd: Radovi prave gužve

Osim nove školske godine i završetka godišnjih domora, 1. septembra bi, po svemu sudeći, trebalo da počnu i stare, nepodnošljive saobraćajne gužve. Nadležni nas, sa druge strane, zasad nisu utešili, tvrdeći da ako do kolapsa dođe, alternative za vozače - nema.

Izvor: B92

Default images

Jedini savet iz gradske uprave je da se koristi gradski prevoz, koji već radi po zimskom redu vožnje, sa većim brojem vozila. Jedno od rešenja je i nova linija gradske železnice od Novog Beograda do Pančevačkog mosta, koja će u septembru moći besplatno da se koristi.

Najveća zakrčenja svakako se očekuju oko najvećih gradilišta u Beogradu, pre svega oko Gazele. Pored ove lokacije, radovi na mostu preko Ade neće previše uticati na saobraćaj, ali mašine "Beograd puta" se trenutno nalaze na čak 70 lokacija u gradu.

Kako su nam rekli u Sekretarijatu za saobraćaj, građani moraju da imaju strpljenja i da više koriste javni gradski prevoz, ukoliko žele da izbegnu gužve.

- U toku velikih infrastrukturnih radova i u većim evropskim gradovima, koji čak imaju i metro, dolazi do gužvi u saobraćaju koje se ne mogu izbeći - rekao nam je Dragoljub Đakonović, sekretar za saobraćaj. - Gužvi će svakako biti, ali ne očekujemo da će doći do kolapsa. Možda će neki od sugrađana do posla putovati i sat vremena, ali mi tu ne možemo mnogo da pomognemo, jer nema previše alternativnih pravaca kojim se može preći reka.

Od saobraćajnica u užem gradskom jezgru trenutno se radi u ulicama Miloša Pocerca, Vojvode Milenka i u Drinčićevoj, pa zato dolazi do preusmeravanja vozača, što povećava gužve na drugim lokacijama. Radovi u Ulici Miloša Pocerca, na potezu od Sarajevske do Kneza Miloša, 1. septembra bi trebalo da budu završeni, a planirano je da se mašine potom presele na deo od Kneza Miloša do Resavske.

U narednih 10 dana neće se koristiti ni Ulica vojvode Milenka od Savske do Dr Aleksandra Kostića, a gotovo do kraja meseca, tačnije 27. septembra, vozila neće moći da saobraćaju Drinčićevom ulicom. Putari će narednih dana imati posla i u Vidskoj ulici, od Kolašinske do Petrovaradinske.

Kada se sve sabere, vozači u glavnom gradu moraće u septembru da imaju "čelične" živce, ukoliko se odluče da koriste isključivo svoj automobil.

Gradski prevoz

"Zimski" režim vožnje počeo je pre sedam dana, od kada je na ulicama Beograda 927 tramvaja, trolejbusa i autobusa. Privatni prevoznici će od 1. septembra imati 390 autobusa, što je 57 više nego prethodnih dana. Takođe će biti ukinuti autobusi na pet linija do Ade ciganlije, kao i linija "400" koja je išla do vrha Avale. Novih 12 vozila u ubaciće i "Lasta" kako bi poboljšali prevoz u prestonici.

Tramvaji

Bulevarom kralja Aleksandra od 1. septembra redovno će da saobraćaju tramvaji na linijama 5, 6, 7 i 14. U saobraćaj će biti pušten pun broj tramvaja predviđen za zimski red vožnje.

Izvor - NovostiOnline

Gazela: Uskoro "generalna proba"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: