Ford Mustang prvi put u Srbiji

Pola veka posle lansiranja prve generacije Mustanga, američka automobilska ikona prvi put je zvanično stigla u Evropu, a odnedavno je u ponudi i na našem tržištu, po ceni od 43.720 evra.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

11:24

Default images

U skladu sa tradicijom, šesta generacija je dostupna u dve karoserijske verzije – "fastback" sa klasičnim tvrdim krovom i "convertible" (kabriolet) sa mekim platnenim.

Kako bi opravdao reputaciju kultnog sportskog modela, Ford je mnogo pažnje posvetio razvoju najnovije verzije - počev od dizajna, koji je moderan ali istovremeno evocira uspomene na prošlost, preko naprednih tehnoloških rešenja, motora i oslanjanja, do savremenih bezbednosnih sistema.
Od pogonskih agregata pripremljeni su snažni 2.3 EcoBoost turbo benzinac sa 317 KS i 432 Nm obrtnog momenta i još moćniji 5.0 V8 koji proizvodi 427 KS i 530 Nm.

Kupci imaju izbor između šestostepenog manuelnog i automatskog menjača sa istim brojem brzina.

Mustang fastback 2.3 ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi, dok V8 model sprint do 100 km/h završava za 4,8 sekundi.
Pogon je na zadnjoj osovini, uz standardni diferencijal sa ograničenim proklizavanjem koji omogućava stabilnost prilikom brze vožnje po zavojima.

Aluminijum je korišćen za izradu delova kao što su poklopac motora, prednja krila, elementi oslanjanja i kočionog sistema. Rezultat je znatno lakša i za 28 procenata čvršća karoserija u odnosu na prethodni model.
Vozači imaju na raspolaganju četiri režima vožnje – Normal, Sport + (sportski), Track (za stazu) i Snow/Wet (za sneg i klizavu podlogu).

Oni određuju brzinu odziva na gas, rad automatskog menjača, nivo asistencije ESP programa elektronske stabilnosti, kao i čvrstinu upravljača odnosno to koliko je on direktan.
Novi Mustang ima prtljažnik zapremine 408 litara (fastback), odnosno 314 litara (kabriolet), opremljen je dvozonskim automatskim klima/uređajem, muldimedijalnim sistemom druge generacije (Ford Sync 2), kožnim sedištima (vozačevo je elektro-podesivo u šest pravaca sa električnim podešavanjem u lumbalnom delu)...
Paket opreme kod 2.3 EcoBoost verzije podrazumeva i tempomat, ksenon farove, zadnja LED svetla, aluminijumske točkove od 19 inča sa pneumaticima 255/40 R19...

Snažniji Mustang V8 dolazi sa GT paketom koji sadrži i Launch Control sistem i efikasnije Brembo kočnice kod verzije sa ručnim menjačem.

Cena u Srbiji je od 43.720 evra, za Mustang fastback 2.3 EcoBoost, do 56.650 evra, koliko košta Mustang V8 kabriolet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: