Predstavljen BMW Gran Lusso Coupé

BMW i Pininfarina su podigli zastore sa svog čeda koje su zajedno dizajnirali i razvili - Gran Lusso Coupé imao je svetsku premijeru na Festivalu Concorso d’Eleganza Villa d’Este krajem maja 2013. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2013.

09:47

Default images

Veliki kupe je prozivod prve saradnje BMW-a i Pininfarine i svojevrstan je naslednik modela baziranog na BMW Z4 - Zagato Coupé, koji je predstavljen na prošlogodišnjem izdanju ovog festivala.
Kada su Bavarci pre oko mesec dana objavili skicu i nekoliko detalja automobila, uz informaciju da je ispod haube V12 motor, bilo je izvesno da postoji mogućnost da 21. vek dobije svoju verziju kupea Serije 8, koja se proizvodila od 1989. do 1999. godine.
Doduše, BMW Pininfarina Gran Lusso V12 Coupé možda izgleda više kao kupe verzija buduće serije 7 i kao model koji bi trebalo da se takmiči sa Bentley Continental GT-om, ali zvaničnici BMW-a ga smatraju pravim naslednikom serije 8.
Izvor magazina "Autoweek" iz BMW-a tvrdi da koncept predstavlja nagoveštaj kako bi mogla da izgleda serija 8.
"Želimo da pošaljemo poruku da budućnost nije samo u električnim automobilima, već i u tradicionalnim modelima koji imaju pravu emotivnu vrednost. Da li to uključuje i seriju 8, još nije odlučeno. Ali Pininfarina Gran Lusso Coupe nagoveštava kako bi takav jedan automobil mogao da izgleda", naveo je izvor uz zahtev da ostane anoniman.
Gran Lusso Coupé je zasnovan na platformi BMW-a serije 7 sa šestolitarskim dvanaestocilindrašem koji već krasi model 760li. Nije poznato koliko snage isporučuje ova verzija, ali motor u 760li oslobađa 535 KS.

Enterijer takođe podseća na serije 5 i 7, doduše, zaslugom Pininfarine sve izgleda još ekskluzivnije i atraktivnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: