“Srbija da bude mudrija od Slovenije”

NLB banka zainteresovana je za razvoj tržišta penzijskog osiguranja u Srbiji, ali se ovde još nisu stekli uslovi za to, izjavio je Branko Greganović.

Srbija

Izvor: B92, Jelena Stjepanoviæ

Utorak, 12.01.2016.

08:27

“Srbija da bude mudrija od Slovenije”
Foto: Thinkstock

“Mi smo zainteresovani ali ulaganje u taj deo životnog osiguranja zavisi od institucionalnih uslova za razvoj koji se još nisu stekli u Srbiji”, kazao je predsednik Izvršnog odbora NLB banke Branko Greganović.

Kako je naveo, tu pre svega misli na uvođenje dodatnog obaveznog penzijskog osiguranja, takozvanog drugog stuba.

“U Sloveniji imamo jak deo tog životnog osiguranja i zato želimo da uđemo u to i ovde. Mislim da bi i Srbija kao i Hrvatska trebalo da uvede i drugi stub, to je ono što razvija tu vrstu štednje”, objasnio je Greganović.

“Nadam se da će u Srbiji biti mudriji od Slovenije, koja ga nije uvela”, poručio je prvi čovek NLB banke u Srbiji.

Prema njegovim rečima, treći stub, odnosno dobrovoljno penzijsko osiguranje nije dovoljno jer ne obezbeđuje taj red veličine kapitala.

Ljudi nemaju dovoljno novca da bi štedeli za penziju na taj način i dok to ne postane obaveza taj vid štednje nema dovoljan kapacitet, kazao je Greganović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: