Bio je uz kraljicu 44 godine, nikad se nije ženio i njene tajne će poneti u grob

Pol Vajbru, poznatiji kao Visoki Pol, radio je kao sluga kraljice Elizabete II. Jedan je od retkih koji zna svaki detalj njenog života.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2022.

14:39

Bio je uz kraljicu 44 godine, nikad se nije ženio i njene tajne će poneti u grob
Foto:Profimedia

Rođen je 1959, a za kraljicu je radio od 19. godine. Bio je taj koji se prvi javljao na svaki telefonski poziv koji joj je bio upućen i dogovarao sve intervjue. Prošle godine postao je najdugovečniji član kraljičinog osoblja u Bakingemskoj palati. Za svoju službu odlikovan je srebrnom i zlatnom medaljom.

Kraljica Elizabeta je 2006. godine odlučila da se preseli u dvorac Vindzor. Zamolila je i njega da se preseli jer se samo tako osećala sigurnom. Dopustila mu je da njenim novcem renovira dvorac po svom ukusu.

Kada je 1982. Majkl Fejgan provalio u kraljičinu spavaću sobu, Pol je bio taj koji ga je zadržao do dolaska policije. Polovi bliski prijatelji naveli su da se zbog predanosti poslu nikada nije oženio. On je, bez sumnje, jedna od najintrigantnijih ličnosti u britanskoj istoriji.

"Znao je da može da pronađe posao u privatnom sektoru i počne da zarađuje više, ali mu nikada nije palo na pamet da to uradi. Verovao je da mu je mesto uz kraljicu sve dok ona to bude želela. Bezuslovno mu je verovala. Zna sve njene tajne i nikada ih nikome neće otkriti", rekao je njegov prijatelj za Dejli mejl (Daily Mail).

Naravno, Pol je bio prisutan i u pogrebnoj povorci kraljice.

"Čovek koji je na čelu povorke zove se Pol Vajbru. Bio je uz kraljicu čak 44 godine. Njen sluga i saputnik. Sada je poslednji put prati", napisao je jedan korisnik na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: