Aktuelno 3

27.04.2024.

12:59

Lamorghini Urus SE: Hibrid sa V8 motorom i još više snage FOTO

Novi Lamorghini Urus SE je elektrifikovana verzija najprodavanijeg modela ove marke, a odlučili su da mu dodaju više snage i brzine nego što ih ima prethodnik.

Izvor: Motor1

Lamorghini Urus SE: Hibrid sa V8 motorom i još više snage FOTO
Lamborghini

Podeli:

Iako hibridna verzija obično znači i manju snagu, to ovde nije slučaj - SUV u ovoj verziji ima twin-turbo V8 4,0-litarski motor, uz električni.

Tu je i osmostepeni automatski menjač, a dok električni motor isporučuje 189 KS, V8 dodaje još 612 KS. Kombinovano, ovi motori isporučuju 789 KS, a u poređenju sa aktuelnim Urus S modelom, Urus SE do "stotke" stiže za 0,1 sekundu brže.

Lamborghini Urus SE dolazi sa baterijom od 25,7 kWh, koja je dovoljna za 60 kilometara dometa ukoliko radi samo električni motor. Takođe, ako se vozi u EV režimu, maksimalna brzina automobila je 130 km/h, dok je u "punoj snazi" to 312 km/h.

Hibridni SUV dobio je i nekoliko kozmetičkih poboljšanja. Tako su, na primer, unapređena matrix LED svetla, a bilo je i nekoliko diskretnih izmena kada je u pitanju prednji deo, posebno sa elementima koji su inspirisani Revuelto superautomobilom.

Pored para 12,3-inčnih displeja, Urus SE dolazi i sa četiri nova režima vožnje: EV Drive, Hybrid, Performance, i Recharge. Naravno, tu su i stari režimi: Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia, i Terra.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: