Srbljanović: "Sara Jo ima super telo i neka radi sa njim šta hoće", "Lukasu je mesto na Evroviziji"

Dramaturškinja i profesorka na FDU Biljana Srbljanović govorila je o festivalu "Pesma za Evroviziju '22" na kojem je izabran ovogodišnji predstavnik Srbije na Evroviziji, i istakla da podržava pobednicu Konstraktu, ali i Acu Lukasa i Saru Jo.

Život

Izvor: B92, Blic

Utorak, 08.03.2022.

10:22

Srbljanović:
Foto: Printskrin/TV Prva

"Ove godine mi se baš dopao izbor. Ja sam poslala 20 poruka za Konstraktu", kazala je Srbljanović gostujući na domaćoj televiziji, pa nastavila:

Izbor za Evrosong za pamćenje: gafovi Ane Stanić, Sara Jo-K, i jedna objava trudnoće

"Veoma mi je interesantno to što se ljudima toliko dopala pesma koja je zapravo konceptualna umetnost. Podseća na Marinu Abramovič, na ono njeno „umetnik mora da bude lep“. Jako mi je bilo zanimljivo da je ta vrsta umetnosti prihvaćena i da je tako dobro prošla. Ja nemam sluha, ali čak i ja stalno pevam 'In Corpore Sano' . Verujem da je Konstrakta iskreno iznenađena pobedom."

Konstrakta odgovorila Sari Jo

Biljana Srbljanović je navela i da je ova pesma, kako kaže, višeslojna. Biljana je dodala i da se nakon Beovizije zainteresovala za Konstraktin rad.

Lukas tvrdi da je na Beoviziji pokradeno 100.000 glasova: "Imam dokaze, za 15 dana krivične prijave"

"Ona ima triptih, tri pesme i učestvovale su tu i Maja Uzelac i Ana Rodić. To je trijumf tri zrele žene, tri umetnice. Ono što mi se kod Konstrakte dopalo je to što ona pripoveda, vidiš tok njenih misli. Ona govori o malograđanskom zadovoljstvu, o konzumerizmu. Ona kritikuje ali se ne ljuti. Ima ženski pogled i ženske teme kao što su starenje i zdravlje. Asocijacije i šale su ženske. Malo je i 'scary'. Nijedan umetnički rad ne može imati samo jedan nivo. Konstrakta ima hiljadu stvari da poruči, da prikaže teme koje je zanimaju. Ima svoju estetiku, pa ima tu i politike. I estrada i umetnost su deo popularne kulture, jer ako imaš milione ljudi koji nešto konzumiraju to je kulturna vrednost", istakla je Biljana, prenosi "Blic".

"Umetnica mora biti zdrava": Gde je bila Konstrakta pre 20 godina?

Srbljanović kaže da nema nikakav problem sa tim što se i Aca Lukas takmičio, a dotakla se i Sare Jo.

O Konstrakti bruji region, ali i kontinent – Hrvati podeljeni, Englezi traže titlove

"Baš jeste mesto na Evroviziji svima. Meni je krivo zbog Sare Jo.Ona ima svoje super telo i može s njim da radi šta hoće. To je šik. Zašto može Kardi Bi, a ne može ona? To je popularno. Sara Jo je kuma Prajda, ona je uvek stajala uz LGBT zajednicu. Netačno je da je Konstraktina pobeda trijumf inteligentne zajednice nad seljacima", zaključila je Biljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: