Semjuel L. Džekson kolutao očima na pitanje o uvredama Džoa Rogana

Ranije ovog meseca, na internetu je počela da kruži kompilacija klipova iz nekoliko emisija podkasta Džoa Rogana u kojima on više puta koristi reč cr**uga" i opisuje Afro-američku zajednicu upoređujući je sa filmom "Planeta majmuna".

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2022.

15:38

Semjuel L. Džekson kolutao očima na pitanje o uvredama Džoa Rogana
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Rogan se nakon toga izvinio, rekavši svojim pratiocima na Instagramu da je bilo mnogo stvari iz starih epizoda podkasta za koje bi voleo da ih nije rekao, ili da je rekao drugačije.

Glumac više ne podržava Džoa Rogana: "Nisam znao da je koristio reč – cr**uga"

"Ovo je najžalosnija i najsramnija stvar o kojoj moram javno da govorim", istkavši da je pomenuta kompilacija sačinjena od klipova "izvučenih iz konteksta tokom dvanaest godina razgovora na mom podkastu".

"Za većinu ljudi znam da ne postoji kontekst u kome bela osobu ikada može da izgovori tu reč i sada se slažem sa tim. Nisam to rekao godinama", dodao je Rogan.

Džo Rogan podelio poznate – Šeron Stoun: "Opasan idiotizam"; drugi poručuju: "Samo tako nastavi"

U novom intervjuu, Džekson je rekao da je "pogrešno" da Rogan koristi pogrdni izraz.

"On kaže da niko nije razumeo kontekst kada je to rekao", rekao je glumac za Tajms, nakon čega je zakolutao očima, kako tvrdi novinar koji je sa njim radio intervju.

"Ali nije trebalo to da kaže. Nije kontekst, čoveče, već mu je bilo ugodno da to radi. Kažete da vam je žao jer želite da zadržite svoj novac, ali vam je bilo smešno i kažete da ste to uradili jer je bilo zabavno".

Spotifaj uklonio više od 100 epizoda Roganovog podkasta - ne i onu od koje je sve počelo VIDEO

Zatim su ga pitali da li Roganovoj upotrebi reči "cr**ga" nedostaje kontekst, na šta je on odgovorio: "To mora da bude deo onoga o čemu se priča. Priča je kontekst – ali samo da izazove smeh? To nije u redu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: