Imaju hrane za čak dve godine: Odlučili su da sačekaju kraj pandemije u bunkeru

Neki Amerikanci su preduzeli ekstremne mere da izbegnu globalnu pandemiju premeštajući se u preuređena bivša vojna skloništa u Južnoj Dakoti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

12:46

Default images

Većina nas se nada da će samoizolacija usled pandemije biti završena za nekoliko nedelja i da će se život vratiti u normalu. Ali jedna porodica u Sjedinjenim Američkim Državama dovoljno se pripremila da može i godine da provede pod zemljom.

Porodica Gembalas je pre tri godine kupila bivši vojni bunker, napravljen od betona i čelika, u Južnoj Dakoti. Čak 575 ovakvih bunkera su se do 1967. godine koristili za skladištenje bombi i municije, navodi Raša tudej (Russia Today). Imaju sopstveno napajanje (solarno, na vetar, dizel generatori) i tekuću vodu, ali i dovoljno sušene i konzervirane hrane za čak dve godine.

Svaki vlasnik dobija svoj bunker za 35.000 dolara i tada ga može prilagoditi. Firma koja vodi lokaciju Vivos sebe smatra "rezervnim planom za čovečanstvo". Procenjuje se da biste mogli da potrošite između 30.000 i 150.000 dolara, a neki od njih imaju raskošna kupatila, pune dnevne sobe i udobne spavaće sobe. Sudeći prema fotografijama na Vivosovoj veb-stranici, pomislili biste da su u pitanju hoteli sa četiri zvezdice, a ne bunkeri, jer pojedini sadrže čak i teretane, bazene, bioskope i barove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: