Život

Petak, 09.08.2019.

16:54

Holivudski glumac pokazao humanost: "Oni su naša braća i sestre" VIDEO

Holivudski glumac Ričard Gir posetio je migrante koji se više od nedelju danas nalaze zaglavljeni na Mediteranu na brodu kojim upravlja španska humanitarna grupa.

Izvor: B92, Tanjug

Holivudski glumac pokazao humanost:
Foto: Getty/Eamonn M. McCormack

Na brodu "Open arms" nalazi se 121 migrant, a poznati glumac je za njih obezbedio hranu i druge potrepštine. Gir (69) je na brod doneo kutije pune voća i razgovarao je sa nekoliko migranata koji su izbegli iz Libije.

Poznati glumac je pozvao svet da pruži podršku i pomogne ljudima koji se nalaze na brodu, nazivajući ih "braćom i sestrama". "Open arms" se nalazi u međunarodnim vodama u blizini italijanskog ostrva Lampeduza pošto mu nije dozvoljeno da pristane u luke u Italiji i Malti. Gir je inače poznat po humanitarnom radu i učestvuje u kampanjama za zaštitu životne sredine.

Glumac se zatekao u Italiji i kada je video vesti u vezi sa "zaglavljenim" brodom sa migrantima, pozvao je špansku humanitarnu grupu "Open arms" i pitao kako može da pomogne. Dva dana kasnije Gir je došao na Lampeduzu.

"Najvažnije za ove ljude je da mogu da dobiju slobodnu luku, da se iskrcaju sa broda, da se domognu kopna i započnu novi život", rekao je Gir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: