Aktuelno 4

09.05.2024.

17:57

Ponovo Vajnstin i ponovo silovanje

Bivši holivudski mogul Harvi Vajnstin danas treba da se pojavi u sudnici u Njujorku, dok vlasti razmatraju zahtev Kalifornije za ekstradiciju kako bi odslužio kaznu zbog presude za silovanje u Los Anđelesu.

Izvor: Tanjug

Ponovo Vajnstin i ponovo silovanje
EPA-EFE/DAVID DEE DELGADO / POOL

Podeli:

Šesnaestogodišnja kazna koju je Vajnstin dobio 2023. zbog silovanja žene na filmskom festivalu u Los Anđelesu 2013. bila je "na ledu" dok je služio kaznu u Njujorku nakon što je proglašen krivim za silovanje na Menhetnu 2020, preneo je AP.

Zatvorska kazna od 23 godine mu je poništena krajem prošlog meseca. Saslušanje u krivičnom sudu u Kvinsu, nekoliko dana nakon što je Vajnstin napustio gradsku bolnicu, povezano je sa zahtevom Kalifornije, tvrde tužioci i branioci.

Ovaj 72-godišnjak je ipak ostao u njujorškom pritvoru, dok okružni tužilac Menhetna radi na ponovnom suđenju. Na saslušanju prošle nedelje, tužioci su rekli da bi mogli biti spremni već u septembru i da je najmanje jedna od dve navodne žrtve spremna da ponovo svedoči.

U tom slučaju, nekada moćni bivši filmski mogul optužen je za silovanje mlade glumice 2013. i seksualno zlostavljanje asistentkinje televizijske i filmske produkcije 2006. godine.

On poriče optužbe.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: