Aktuelno 17

09.05.2024.

15:00

Ford menja ploču: "Neka žive SUS motori"

U februaru 2021. godine, Ford je najavio da će ukinuti SUS motore u Evropi do 2030. godine. Međutim, stvari sada stoje drugačije.

Izvor: B92

Ford menja ploču: "Neka žive SUS motori"
shutterstock, D K Grove

Podeli:

Električna vozila usvajaju se sporije od očekivanog, što je očigledno primoralo kompaniju da ponovo razmisli o prvobitnom planu. Nova strategija ne isključuje prodaju vozila sa SUS motorima u narednoj deceniji, ukoliko bude dovoljno tražnje.

Specijalizovani sajt Automotive News Europe prenosi reči generalnog direktora Forda za Evropu, Martina Sandera, koji je istakao da bi SUS motori mogli da "prežive" i posle 2030. godine.

"Ako vidimo veliku tražnju, na primer za plug-in hibridna vozila, ona će biti u našoj ponudi", istakao je Sander, dodajući da je tražnja za električnim vozilima "slabija nego što je Ford prvobitno procenio".

Ford se poslednjih godina priprema za liniju potpuno električnih putničkih automobila. Tako je prekinuta proizvodnja Mondea 2022, a EcoSport je povučen u decembru iste godine. Takođe, ukinuti su i modeli Fiesta 2023, kao i Minivan S-Max/Galaxy.

Poslednja vest glasi da će Ford prestati sa proizvodnjom voljenog Focus modela sledeće godine, ali uprkos svemu ovome Sander je najavio da je kompanija odustala od ukidanja vozila sa SUS motorima.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: