Nova žrtva još jednom potvrdila bedu čovečanstva FOTO

Na obalu istočne Indonezije izronio je mrtav kit, koji je u stomaku imao gomilu smeća, uključujući 115 plastičnih čaša i dve papuče „japanke“.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.11.2018.

10:29

Nova žrtva još jednom potvrdila bedu čovečanstva FOTO
Foto: Thinkstock ilustracija

Direktor Nacionalnog parka Vakatobi Heri Santozo rekao je da su spasioci pronašli telo ulješure dugo devet i po metara u ponedeljak uveče kod ostrva Vakatobi u jugoistočnoj provinciji Sulavezi, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, reč je o mužjaku u čijem je stomaku pronađeno 5,9 kilograma smeća, i to 115 plastičnih čaša, četiri plastične flaše, 25 plastičnih kesa, dve "japanke", jedna najlonska torba i više od 1.000 drugih plastičnih predmeta. Uzrok kitove smrti je i dalje nepoznat, a biće sahranjen bez nekropsije, jer je leš u stanju raspadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: