Anđelina Džoli: "Ovo su najteža razaranja koja sam ikada videla"

Popularna američka glumica i specijalna izaslanica UN za izbeglice Anđelina Džoli obišla je logor za sirijske izbeglice u severnom Iraku kako bi izrazila podršku ljudima raseljenim višegodišnjim građanskim ratom u Siriji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2018.

18:06

Default images

Holivudska zvezda je obišla Domiz, u kome živi 33.000 izbeglica iz Sirije. Ona je u logor došla u jutarnjim satima i sastala se sa porodicama u logoru, saopšteno je iz UN.

Džoli je ranije obišla Mosul, grad na severu Iraka koji su vladine snage, prošle godine vratile pod svoju kontrolu. Snage Islamske države su držale grad pod okupacijom tri godine i pretvorili su ga u uporište svog "kalifata", u vojnoj kampanji tokom koje je izbeglo oko 900.000 građana.

Visoki komesarijat UN za izbeglice objavio je snimke i fotografije na kojima se vidi Džoli tokom šetnje bombardovanim ulicama Mosula i susreta sa porodicama iz zapadnog dela tog grada. "Ovo su najteža razaranja koja sam videla tokom svih godina mog rada u UNHCR-u. Ljudi su ovde izgubili sve. Oni su lišeni svega. Nemaju lekove za svoju decu i mnogi nemaju pitke vode ni osnovne usluge. Nadam se da će se istrajati u nastojanju da se grad kompletno obnovi. Pozivam međunarodnu zajednicu da ne zaboravi Mosul", izjavila je Džoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: