- Vesti -

Šest žena podnelo tužbu protiv Vajnstina

Krivičnu tužbu protiv producenta Harvija Vajnstina podnelo je danas šest žena, u nameri da zastupaju "desetine, ako ne i stotine" žena koje tvrde da ih je filmski magnat seksualno napastvovao.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

U tužbi podnetoj federalnom sudu u Njujorku žene optužuju Vajnstina za reketiranje radi prikrivanja njegovih seksualnih napada.

One u tužbi navode da su Vajnstin i kompanije s kojima je sarađivao bili u dosluhu, kako bi prikrili njegova brojna seksualna uznemiravanja i napade.

Prema tužbi, glumice i druge žene iz filmske industrije bile su namamljene na događaje, u hotelske sobe, Vajnstinovu kuću, sastanke ili audicije, pod izgovorom da treba da razgovaraju o projektima.

Vajnstinov advokat odbio je da komentariše tužbu.

Nekoliko desetina žena optužilo je Vajnstina za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje otkako je pre dva meseca u javnost izneta prva takva optužba na njegov račun.

To je pokrenulo lavinu optužbi i protiv drugih poznatih ličnosti filmske industrije u SAD.

Vesti

"Sat za našu planetu"

Najveća globalna akcija za zaštitu prirode "Sat za našu planetu" održaće se danas simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena, od 20.30 do 21.30, ukazati na neophodnost očuvanja planete Zemlje, u sklopu inicijative za borbu protiv klimatskih promena.

Vesti subota 24.03. 09:00 Komentara: 2
strana 1 od 3746 idi na stranu