10 karakteristika pravog muškarca

Treba da znate da pravi muškarac zna razliku između bitnih i nebitnih stvari. Pravi muškarac ne ogovara. On zna da se brani i da pronađe način da uspe. On donosi odluke i snosi posledice. Pravi muškarac čita.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2011.

11:34

Default images

Crta broj 1: pravi muškarac je jak

On ne plače, ne kuka, ne žali se, ne razboljeva se i ne ide lekaru svaki put kad kine. On je čvrst i živi sa posledicima svojih delovanja. On je mačo, jak, ne pokazuje emocije. On je stub porodice i nema vremena za slabosti. Ako vas plaši pauk, nikada nećete biti muško.

Crta broj 2: pravi muškarac je fokusiran

On ne gubi vreme na gluposti koje mu ne donose profit. Naravno, možete imati hobi, ali i on mora imati neki cilj. Pravi muškarac je okrenut moći, porodici i poslu i nije mu glavni cilj seks. Seks dođe kao nagrada za stečenu moć, novac i ženu. Ako vas ne zadovoljava vaša, postoje mnoge koje će se utrkivati da vas zadovolje kada postanete moćni i bogati.

Crta broj 3: pravi muškarac zna važnosti porodice

On će držati do tradicije i istorije svojih predaka. On zna da su mu deca dar od Boga i da ih tako treba tretirati, čak i ako ih je potrebno ponekad disciplinovati. Druga njegova porodica je organizacija i obe se štite snagom volje.

Crta broj 4: pravi muškarac ne ogovara

On ćuti i čuva informacije, ne širi ih okolo. Nikada ne otkriva više nego što mora i ne učestvuje u ženskim razgovorima o drugim osobama. Nikada ne govori o osobama koje nikada nije upoznao.

Crta broj 5: njegova reč je njegova zapovest

Kada god da obećanje, ispunjava ga. Ako ne može da ga ispuni, nikada ne obećava. Pravi muškarac bi pre umro nego da prekrši svoje obećanje. On zna da su njegove reči moćne koliko i njegova dela i da ih mora ozbiljno shvatiti.

Crta broj 6: pravi muškarac želi da se drugi ugledaju na njega

On poštuje sebe i duge uvek, osim kada mu se ukaže nepoštovanje. On postavlja primer svojim kolegama i deci. Nikada ne donosi posao kući jer deca treba da ga gledaju kao oca. Pred svojom decom, on ne sme imati slabosti.

Crta broj 7: pravi muškarac sam kroji svoju sreću

Nikada ne traži milostinju za sebe jer nije zadovoljan nečijim novcem. Ne voli da mu pomažu i sam stvara i kroji svoju sudbinu. Ako je pravi muškarac nasledio nešto dobara, on ih uvećava za 10 puta toliko.

Crta broj 8: pravi muškarac ne izgleda kao žena

On ne nosi dugu kosu i minđuše, ne brije grudi. Sa druge strane, manikr je prihvatljiv. Masaže su takođe prihvatljive. Pravi muškarac zna da o njegovoj higijeni, van frizerskog salona, mora voditi računa žena. On ima najmanje 3 odela koja su veoma skupa i nosi odela bar 3 puta nedeljno. Svaki muškarac koji ne zna kako se vezuje kravata treba da preda svoje testise, odmah.

Crta broj 9: pravi muškarac održava red u kući

Da li ste videli kako izgleda dom vašeg šefa? Nema kutija od pica, veša i papira po podu. Račune ne koristi kao podmetače za pivo. Pravi muškarac ne može da vlada nijednom teritorijom ako ne ume svojom. Vaš dom ne sme imati nikakve fleke, dokumenti moraju biti u redu, odela moraju biti čista.

Crta broj 10: pravi muškarac zna kako da se odbrani

Današnjem svetu nedostaju vođe koje umeju sami da se domognu vrha. Uglavnom su to nasleđeni poslovi ili pare sa tatinog računa. Koliko poznajete vođa, šefova, direktora koji su sami sebi prokrčili put? Svaki put kada padnete, setite se da nema vremena za tugovanje, ustajete kao da se nikad ništa nije desilo. I još jedna stvar, ako znate velike reči, retko ih koristite. Pogotovo pred neznalicama koje misle da su pametnije. Verujte, snaga dolazi iznutra.

Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: