Princ Filip dobio svoju ružu na 100. rođendan - prvi cvet zasadila kraljica FOTO

U čast preminulom suprugu, kraljica Elizabeta je zasadila ružu nazvanu po princu Filipu, koji bi danas napunio 100 godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

11:29

Princ Filip dobio svoju ružu na 100. rođendan - prvi cvet zasadila kraljica FOTO
Foto: Profimedia/i-Images / Pool

Ruža nazvana po vojvodi od Edinburga posađena je u vrtu Ist teras u dvorcu Vindzor kao trajni omaž Filipu, jer je u tom vrtu par proveo poslednje mesece tokom perioda zaključavanja.

Kraljevsko hortikulturno društvo (KHD) poklonilo je kraljici Elizabeti tamnoružičastu ružu koja je zvanično dobila ime po vojvodi nakon njegove smrti 9. aprila.

Kraljica je za biljku rekla da izgleda divno, kao i da je odavanje počasti njenom suprugu "veoma plemenito".

Grm ruže umotan u smeđi papir kraljica je dobila prošle nedelje, a na etiketi je stajala mala fotografija nasmejanog Filipa sa belim panamskim šeširom, što je kraljicu veoma dirnulo.
Foto: Profimedia
"To je ruža nazvana ruža vojvode od Edinburga, kako bi obeležila njegov stoti rođendan, kao i ruža koja će čuvati uspomenu na sve čudesne stvari koje je uradio tokom svog života", rekao je Kit Vid, predsednik KHD-a.

Kraljica je posmatrala kako je glavni baštovan dvorca Vindzor Filip Karter posadio grmlje na početku dela sa ružama u bašti Ist teras, gde je u raspoređivanju cveća nekada ključnu ulogu imao vojvoda.

Dok se kraljevska porodica sprema da u Vindzoru i Edinburgu obeleži rođendan preminulog princa Filipa, kraljica Elizabeta će prvo, kako piše Miror, da se osami, nakon čega će svi zajedno da proslave izvanredan život vojvode od Edinburga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: