Pronađen nacistički voz pun zlata?

Dvoje ljudi u Poljskoj tvrde da su pronašli nacistički voz s tovarom zlata, dragog kamenja i drugih dragocenosti koji je, prema lokalnoj legendi, nestao pred kraj Drugog svetskog rata dok su Nemci bežali od sovjetskih snaga.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2015.

14:15

Default images
Foto: Thinkstock

Marika Tokarska, zvaničnica Valbžiha, grada na jugozapadu Poljske, u kom je voz navodno otkriven, rekla je da su vlasti dobile dopise advokatske firme koja zastupa dvojicu pronalazača voza, jednog poljskog i jednog nemačkog državljanina, koji su insistirali na anonimnosti, a koji traže 10 odsto od ukupne vrednosti sakrivenog blaga u zamenu za otkrivanje njegove lokacije.

Tokarska je za AP objasnila da su vlasti ozbiljno shvatile njihove navode i da su dogovorile sastanak vatrogasaca, policije i drugih predstavnika vlasti kako bi se ustanovilo kako izvući na svetlost dana voz, za koji se sumnja da bi mogao biti povezan sa eksplozivom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: