Kasnim doručkom usporavate metabolizam

Prečesto se pitamo šta može da predstavlja lak obrok? Da li je to nešto što pojedemo po sopstvenom izboru i nakon toga se osećamo normalno ili je lak obrok nešto što nam naučnici i lekari preporučuju svakodnevno?

Život

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

10:00

Kasnim doručkom usporavate metabolizam
Foto:Promo

"Zdravlje na usta ulazi" jedna je od srpskih izreka koja se često pominje kada je reč o ishrani.Majke i bake nas upozoravaju na to da moramo da jedemo kuvanu hranu koja podstiče dobro varenje i imaju pravo- organizmu je neophodan unos sadržaja koji imaju vlakna, probiotike i proteine na dnevnom nivou.

Prosečan čovek obično u toku dana ima 3 obroka doručak, ručak i večeru, međutim nekada vam se događa da u toku dana pojedete i slatkiše između obroka, a postoje i dani kada zaboravite da doručkujete na vreme i onda kada je već vreme ručka vi konzumirate nešto na brzinu.

Bez obzira na to šta izaberete, važno je da doručkujete najkasnije sat vremena po ustajanju. Jer odlaganje doručka i još gore - izostavljanje, dugoročno može da ostavi ozbiljne posledice na zdravlje, tvrde lekari.

Metabolizam će vam se prvo usporiti jer se brani, čuva svoje rezerve, a ukoliko se to često ponavlja on se potpuno usporava i namirnice ne mogu da se iskoriste na adekvatan način.
Foto:Promo
Zato je važno da doručak nikada ne preskačete i da ga uvek obogatite probiotskim jogurtom.

Balans+ probiotski jogurt je preporučen kao deo uravnotežene i kvalitetne ishrane i dobar je način da se preventivno vodi računa o pravilnom radu sistema za varenje. , Sadrži dve probiotske kulture (LA5 i BB12) i vlakno Oligofruktozu, koje je izuzetno značajno za povećanje broja dobrih bakterija..

Potvrđeno je da konzumacija Balans+ probiotskog jogurta reguliše varenje nakon samo 10 dana.

Preporučena doza Balans+ jogurta je 500 gr dnevno, a najbolje je unositi je ujutru i uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: