Test na koronavirus košta 6.000 dinara ali negde plaćate i dodatne troškove - evo i koliko

Zavodi za javno zdravlje nekoliko gradova objavili su da vrše testiranje građana na koronavirus na zahtev i objavili su cenovnike.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/bezikus
Ilustracija: Depositphotos/bezikus

Zavod za javno zdravlje Pančevo objavio je da je ta usluga dostupna od danas, a obuhvataće uzorkovanje, testiranje i izdavanje sertifikata.

Za uzorkovanje, testiranje i izdavanje sertifikata u Pančevu treba izdvojiti 8.225 dinara.

Kako se navodi, na testiranje mogu da dođu svi državljani Srbije koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države, svi putnici u međunarodnom saobraćaju koji napuštaju teritoriju Srbije – državljani Srbije koji putuju u inostranstvo, strani državljani koji se trenutno nalaze na teritoriji Srbije, a žele da napuste zemlju, državljani Srbije koji su ušli u zemlju bez negativnog RT-PCR testa, stavljeni u kućnu izolaciju od 14 dana, ukoliko žele da skrate period izolacije, grupni zahtevi lica zaposlenih u pravnom subjektu, sva zainteresovana lica na lični zahtev.

Izuzeci od obaveze plaćanja testiranja putem RT-PCR testa isključivo zbog potreba putovanja i skraćenja perioda kućne izolacije, uz dokaz koji potvrđuje neku od navedenih kategorija, su: maloletna lica državljani Republike Srbije, studenti-građani Srbije i studenti pripadnici srpske nacionalne manjine, državljani susednih zemalja i Slovenije koji studiraju u Srbiji.

Maloletna lica uzrasta do 12 godina čiji roditelji, staratelji ili lice iz porodičnog domaćinstva koje je u pratnji deteta, imaju negativan RT-PCR test ne moraju da se testiraju pri ulasku u Srbiju.

Testovi se izvode samo na licima bez ikakvih simptoma COVID-19 (npr. groznica, kašalj) uz dokaz o uplati troškova. Troškovi se mogu platiti i gotovinski u Centru za mikrobiologiju gde se obavlja uzorkovanje. Lica koja imaju simptome COVID-19 ili su imali kontakt sa potencijalno zaraženom osobom trebalo bi da ostanu kod kuće i da stupe u kontakt sa nadležnim lekarom, navode iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Testiranje će se vršiti u prostorijama Zavoda, tačnije u Centru za mikrobiologiju, u Ulici 6. oktobra 9, Pančevo, od 11 do 13 sati.

Zavod za javno zdravlje u Vranju vrši testiranje na koronavirus od 16. 05. 2020. svakim radnim danom od 9h do 21h, subotom i nedeljom od 9h do 15h.

Neophodno je sa sobom poneti ličnu kartu i popunjen Lični zahtev za testiranje COVID-19, navodi taj Zavod

Sva lica podnosioci ličnog zahteva za testiranje, primenom RT-PCR-SARS-CoV2 testa, uplatu u iznosu od 6.000 dinara mogu izvršiti na blagajni Zavoda za javno zdravlje Vranje svakim radnim danom od 7h do 14.30h, ili na tekući račun Zavoda, naglašava Zavod.

U Somboru testiranje može da se obavi u Zavodu za javno zdravlje, gde se uzimaju potrebni brisevi i obavlja plaćanje, a navedeno je da je cena testiranja 6.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu