Čišćenje snega nije vežba - evo kako škodi vašem zdravlju

Rezultati istraživanja koje su sproveli kanadski stručnjaci pokazali su vezu između čišćenja snega i povećane učestalosti srčanog udara kod muškaraca, prenose mediji.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 18.02.2017.

20:55

Čišćenje snega nije vežba - evo kako škodi vašem zdravlju
Foto: Thinkstock

Podaci koji se odnose na zimske mesece između 1981. i 2014. godine pokazuju da je učestalost srčanog udara kod muškaraca najveća u danima nakon obilnih snežnih padavina, kada se javlja potreba za čišćenjem snega.

Oko 60 odsto hospitalizacija i smrtnih slučajeva zbog srčanih udara u Kanadi se beleži kod muškaraca tokom zimskih meseci, objavio je magazine “Canadian Medical Association”.

Uočena veza između čišćenja snega i rizika za srčani udar kod muškaraca bila je prisutna nezavisno od eventualnog postojanja ostalih faktora rizika za zdravlje kardiovaskularnog sustava, naglašavaju istraživači s Univerziteta u Montrealu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: