Zdravlje

Sreda, 29.07.2015.

10:43

Kada detetu treba dozvoliti da ima mobilni telefon?

Iako deluje da svi danas imaju mobilne telefone, teško je odlučiti kada je pravo vreme da ga dobije i vaše dete.

Izvor: Fox News

Default images
Foto: Thinkstock

Prema dečjem psihijatru Dečje klinike u Klivlendu dr Džou Ostermanu, dete treba informisati o opasnostima koje nosi taj uređaj, ali i kako da ih prevaziđe i shvati pravila adekvatne upotrebe telefona.

Deca mlađa od 10 godina ne treba da imaju telefon, smatra Osterman. Osim toga, on ili ona treba da budu dovoljno zreli da razumeju opasnosti s kakvim se mogu susresti na internetu i odgovornosti koju imaju.

Osterman savetuje roditelje da prvo objasne detetu posledice neprikladnog ponašanja i navedu im primere iz stvarnog života.

“Uvek govorim roditeljima da prate, prate, prate i budu upućeni u ono što se dešava u detetovom životu, tako da on ili ona budu dovoljno opušteni da razgovaraju s vama, ukoliko se pojavi neki problem”, kaže on.

Osterman dodaje da roditelji treba da postave kontrolu nad telefonom, a ako se dete pobuni, jednostavno mu ne treba dozvoliti da isti poseduje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: