Jod - prva linija odbrane od raka dojke

Prevencija je najbolji lek. Prema rečima američkog hirurga, Donalda Milera Jr, žene obolele od raka dojke su u svom organizmu u većini slučajeva, imale izrazit deficit joda. Zbog toga doktori skreću pažnju, da se redovno nadoknađuje jod u organizmu.

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naučnici su dokazali da je jod esencijalan za zdravlje mlečnih žlezda odnosno ženskih dojki. Naime, zabeleženo je da žene koje obole od ove vrste karcinoma imaju povišen estrogen i nizak nivo progesterona u tkivu dojke. Upravo jod i tiroidni hormoni, regulišu nivo estrogena pa samim tim smanjuju rizik od ovog oboljenja.

Ne smemo zaboraviti da su preventivni pregledi neophodni u prevenciji raka dojke. Slika žene Na sreću, potrebna količina joda na dnevnom nivou je lako je nadoknadiva kroz hranu i piće.

Dnevna potreba odraslog čoveka iznosi oko 150 mikrograma, dece oko 130, a trudnicama se preporučuje 300 mikrograma joda. Najbogatije namirnice jodom su morske alge i plodovi, manje ga ima u povrću i mlečnim proizvodima, a kod nas ga ima u mineralnoj vodi bogatoj prirodno rastvorenim jodom

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prema rečima američkog hirurga, Donalda Milera Jr., žene obolele od raka dojke su u svom organizmu u većini slučajeva, imale izrazit deficit joda.

Zdravlje: PR

Beba u pokretu

Menjanje pelena bebi koja je u pokretu uvek je veoma nezgodno, a dodatni je izazov gde joj promeniti pelenu kad ste napolju. Nije važno da li ste u supermarketu, kafiću ili čak avionu, Pampers Pants pelene mogu pomoći da menjanje pelena bude lakše za vašu aktivnu bebu. Naročito sada, kada se Pampers Pants mogu naći u manjoj veličini, za bebe od 6 meseci, i kada imaju tri upijajuća kanala koji održavaju bebinu kožu suvom do 12 sati.

zdravlje: pr ponedeljak 11.12. 15:00 Komentara: 0

Jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD

Kao musketar iz romana Aleksandra Dime, jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD. Njegove su pare ljubičaste a hrani sve naše ćelije i ima čudesan zdravstveni učinak na celo telo. Nobelovac Albert Sent Đerđi, koji je otrkio vitamin C, nazvao je JOD PANACEA – univeralznim lekom, eliksir života.

zdravlje: pr ponedeljak 4.12. 10:00 Komentara: 0

Jod u ishrani za dugovečnost

Ishranom definitivno može da se utiče na kvalitet života. Ishrana Japanaca, koja dokazano smanjuje rizik od raka, bazirana je na hrani morskog porekla: školjkama, morskim algama i plavoj ribi.

zdravlje: pr ponedeljak 27.11. 09:30 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu