"Upomoć, mravi mi jedu grafičku kartu" FOTO/VIDEO

Neobičan slučaj prijavio je jedan Reddit korisnik, a uz to je priložio i fotografiju koja se ne sreće svaki dan.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2024.

13:32

Default images

Ants are eating my gpu
byu/Thejus_Parol inpcmasterrace
Ovaj korisnik, pod nazivom Thejus Parol, primetio je da mu se nekontrolisano diže temperatura grafičke kartice, ali nije se spremio baš na ovakve krivce - insekte.

Kada je otvorio računar, kako kaže, je da su mravi krenuli da mu jedu termalnu pastu sa grafičke karte. Zbog toga je njegov GTX 1060 GPU bio zagrejaniji nego inače, ali su se ventilatori i dalje vrteli kao što je očekivano.

Čini se da je uspeo da reši problem korišćenjem etilalkohola za čišćenje i nanošenjem svežeg sloja termalne paste, a za svaki slučaj je okolinu računara naprskao sredstvom za odbijanje insekata. I ranije je bilo korisnika Reddita koji su imali slične probleme - pre par godina, jedan je čak objavio i video-snimak na kom se vidi kako mu mravi mile po unutrašnjosti računara.
My CPU/GPU got infested by ants when I was gone for a month. I played games and ran benchmarks so they would come out cos of heat. Also left my pc running overnight but they still inside. Help
byu/lazylollipop inpcmasterrace

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: