B92.net drugi na srpskoj internet-azbuci

Portal B92 se nalazi među tri najpretraživanija pojma u Srbiji na Googleu koji počinju na slovo B drugu godinu zaredom, a ove godine je na drugom mestu, prema istraživanju Genuine Market Research tima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

15:58

B92.net drugi na srpskoj internet-azbuci

Od 99 najpretraživanijih pojmova na Guglu u 2016, 58 pojmova bilo je traženo i u 2015. Od toga je 36 zadržalo svoje pozicije, 22 pozicije zamenilo kroz rast ili pad, a 41 pojam ustanovljen je kao nov u odnosu na 2015.

"Na Guglu na prvom mestu tražimo zabavu i način da popunimo slobodno vreme (dominiraju igrice i sajtovi za zabavu sa ukupno 20 pojmova pretrage). Na drugom mestu su alati komunikacije i rada (17 pojmova). Na trećem mestu su mediji i informisanje sa ukupno 15 pojmova. Ovde je interesantno da se prvi put pojavio i jedan radio na listi (Radio S), a Večernje novosti su jedini medij koji se u listi pojavio dva puta i to kao najpretraživaniji pojam pod V i pod N", saopštava GMR.

Put do liste našlo je i pet poznatih ličnosti (3 domaće i 2 strane). Jedina ličnost koja se na listi pojavila i u 2015. bio je Novak Đoković. Đani je u 2016. sa liste potisnuo Balaševića. U listu je ušla Jelena Karleuša kao i pop ikone Džastin Biber i Džesika Alba.

Sajtovi za trgovinu Kupujemprodajem, Kupindo, Limundo i Polovni automobili očuvali su svoje pozicije drugu godinu za redom.

Prvi put u pretrazi se traže i crkveni kalendar kao čestitke za slavu. U 2016. kao i u 2015. ljubav je bila tema koja se dosta tražila. Tako se sajt za online dejting Badoo probio sa 3. na 1. mesto u odnosnu na 2015 godinu.

"Kladionice su nestale sa liste u 2016, ali smo zato počeli da se interesujemo za probleme terorizma (pogledaj pod dž). Neke od serija koje smo voleli u 2015 (Andjelka i Andrija) ustupile su mesto novim serijama (Ubice moga oca), a neke serije nastavile su da budu i dalje aktuelne (Čizmaši). U listu je ušao i talkshow Život priča, a vrlo je zabrinjavajuće što se dosta čitalo o šugi", piše u saopštenju.

Kako se navodi na kraju, primećen je i jedan pozitivan trend.

"Prvi put javile su se i teme koje se odnose na preduzetništvo, poslovanje i elektronsku upravu. To su sajtovi kao što su Agencija za privredne registre, E-uprava, Zakon o radu, Narodna banka Srbije i Centralni registrar obaveznog socijalnog osiguranja. Da li je ovo pokazatelj ekonomskog napredovanja ostaje na vremenu da pokaže", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: