Zakerberg se sastao sa građanskim pokretom: "Ovo je bilo razočaranje"

Organizacije i pokreti koji se bore za građanska prava, imali su sastanak sa izvršnim direktorom kompanije Facebook Markom Zakerbergom i ostatkom rukovodstva. Cilj je bio da se porazgovara o velikom bojkotu oglašivača na ovoj društvenoj mreži.

Tehnopolis

Izvor: B92, CNN

Sreda, 08.07.2020.

13:11

Zakerberg se sastao sa građanskim pokretom:
Foto: GettyImages/Drew Angerer

"Sastanak koji smo upravo napustili bio je razočaranje. Pojavili su se na sastanku očekujući prelaznu ocenu 'za prisustvo'", rekao je Rašad Robinson, predsednik organizacije Color of Change.

Free Press, medijska aktivistička grupa i jedan od organizatora kampanje #StopHateForProfit kojom je i pokrenut bojkot oglašivača, saopštio je da Facebook i dalje nije ozbiljno shvatio njihove ciljeve.

"Umesto da kažu neki rok do kog će biti iskorenjene sve deinformacije i sav govor mržnje, čelnici kompanije su radili sve isto što i ranije, pokušavajući da nas tako nateraju da odustanemo od zahteva. Pristupili su ovom sastanku kao da je u pitanju samo PR vežba", izjavila je izvršna direktorka organizacije Free Press.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: