iPhone XR VS. Xiaomi Pocophone F1: Ko ima bolji LCD? VIDEO

Od kako je predstavljen u avgustu Xiaomi Pocophone F1 važi za jedan od najboljih mobilnih uređaja kada je u pitanju odnos uloženog i dobijenog, koji se od konkurencije izdvaja niskom cenom za odlične karakteristike.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2018.

13:26

iPhone XR VS. Xiaomi Pocophone F1: Ko ima bolji LCD? VIDEO
Printscreen YouTube/Jonathan Morrison

Sa druge strane, nasuprot Androidu od 300-tinak evra, nalazi se Apple sa svojom skupom XS linijom, ali i "jeftinim" iPhoneom XR koji ima sve karakteristike XS linije, osim dvostruke kamere i OLED ekrana.

Taj uređaj je više nego duplo skuplji od Pocophonea i ima ekran manje rezolucije. I pored toga, XR je proglašen za najisplativiji iPhone u ovom trenutku, budući da uz manje kompromise nudi gotovo isto što i glavni ovogodišnji flegšip telefon.

Pitanje rezolucije i kvaliteta ekrana iPhonea XR nateralo je YouTubera Džonatana Morisona da organizuje "dvoboj" između Pocophonea F1 i novog "jeftinog" iPhonea.

On je oba uređaja oblepio neprozirnom trakom i postavio ih na podlogu, tako da niko ne bi mogao da ih identifikuje. Zatim je ispitanicima pustio da gledaju isti video zapis na njihovim ekranima, kako bi odlučili koji prikaz ekrana im izgleda bolje.

Pocophone F1 je opremljen 6,18-inčnim IPS LCD ekranom rezolucije 1.080 x 2.246 piksela i 403 PPI. iPhone XR ima 6,1-inčni IPS LCD displej od 828 x 1.792 tačaka, sa gustinom piksela od 326 PPI.

Ove karakteristike, međutim, ne znače mnogo pri normalnoj upotrebi, pa je zbog toga važno šta sami korisnici misle o jednom i drugom ekranu.

Pogledajte kako su ih oni ocenili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: